Total de visualitzacions de pàgina:

5 d’abril de 2012

MONA DE XOCOLATA


Per fer la mona primer hem fet una base de magdalena amb trosets de xocolata i posteriorment l' hem decorat amb nata trufada i un dibuix fet amb xocolata en el nostre cas un Mickey.

INGREDIENTS COCA
  • 200gr de sucre glaçé
  • 200gr de farina
  • 200 gr de mantega
  • 4 ous
  • Gotes de xocolata
  • 1 sobre llevat tipus Royal
Primer batrem els ous amb el sucre fins que ens quedi escumós, afegirem amb compte la mantega i finalment la farina amb el llevat .Posarem la massa en un motllei afegirem les gotes de xocolata i escalfarem el forn a 180º i deixarem coure uns 25 minuts.

Amb Thermomix: Posar els ous i el sucre amb la papallona i programar 2 minuts a temperatura 40 velocitat 3. Un cop acabat l temps batre durant 5 minuts a velocitat 3 sense temperatura.
Seguidament incorporar la mantega prèviament fosa i barrejar velocitat 3 durant 6 segons, finalment afegim la farina i el llevat i remenem durant 6 segons i ja podrem posar la massa al motlle juntament ambles gotes de xocolata.

Mickey de xocolata
Necessitarem una teula de xocolata blanca i una de negra,.






















Fondrem separadament la xocolata al bany maria i  deixarem refredar. Per poder treballar la xocolata cal que estigui a una temperatura adequada. La manera de comprovar la temperatura de la xocolata de manera senzilla seria escampant -la sobre una superfície i si en uns 20 segons queda consistent ja esta llesta per treballar.
Posarem primer de tot la xocolata blanca en el motlle i deixarem refredar, i seguidament posarem la xocolata negra i ja estarà llest.

Un cop estigui fred ho podrem desmotllar

ESTRELLES I LLUNES PER DECORAR: Hem fet un pa de pessic de 2 ous i amb l'ajuda d' un motlle de fer galetes hem fet les formes i seguidament ho hem cobert de xocolata blanca desfeta al bany maria.




Seguidament muntarem el pastís. Desfarem 250gr de xocolata juntament amb un raig d'oli de girasol  al bany maria i ho utilitzarem com a cobertura i al voltant hi posarem ametlles laminades


NATA TRUFADA

Finalment per acabar de decorar la mona hem utilitzat nata trufada.
Necessitarem 250 cc de nata, 40 gr de sucre glace i 50 gr de xocolata per desfer.
Ho haurem de prepara el dia abans. Posarem la nata al fog i quan estigui calenta que no arribi a bullir retirarem del foc i afegirem la xocolata i anirem remenant fins que es desfaçi. Ho deixarem refredar a temperatura ambient i després ho deixarem tota la nit a la nevera.
Després ja la tindrem llesta per muntar-la farem el mateix procediment en muntar la nata.

BON PROFIT!!!!!!!!!!!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada