Total de visualitzacions de pàgina:

21 de maig de 2012

RAP AL FORN



Aquesta recepta l’he fet a l’estil que m’ha explicat la peixatera quan he anat avui a comprar peix al mercat. En aquesta ocasió he comprat rap, però ho podeu fer amb qualsevol altre peix que us vingui de gust (lluç, dorada... demaneu que us el preparin per fer al forn).

És senzilla de fer i ha quedat boníssim!

INGREDIENTS: per 2 persones

·      2 cues de rap (si són grossetes en farem prou amb 1 per les 2 persones)
·      4-6 gambes
·      1 grapadet de musclos
·      1 grapadet de cloïsses
·      1-2 grans d’all
·      julivert
·      1-2 torradetes de pa sec
·      6-7 avellanes torrades pelades
·      ½ got de vi blanc
·      1-2 tomàquets ratllats (o bé 2-3 cullerades de tomàquet triturat de pot)
·      2-3 patates mitjanes
·      1 ceba mitjana



PROCEDIMENT:

·      Pelem les patates i les tallem a rodelles d’uns 3-4 mm, també pelem la ceba i la tallem a mitges llunes fines. Ho fregirem uns 5 minuts en oli calent (no ha de quedar cuit del tot ja que llavors al forn acabarà de coure).

·      En una safata de forn posem a la base les patates i la ceba, sobre hi posem les cues de rap, les gambes, les cloïsses i els musclos.

·      Llavors preparem la PICADA: en un morter piquem les torradetes, les avellanes, el julivert i l’all, un cop picat ho barregem amb el vi blanc i el tomàquet triturat. Aquesta barreja la tirarem per sobre el peix i les patates i sal-pebrem segons el gust.



·      Finalment tapem amb paper d’alumini i enfornem (forn prèviament calent a uns 170º). Ho tindrem al forn uns 20 minuts, llavors retirem el paper d’alumini i acabem de coure 5-10 minuts (fins que tot el peix estigui ben cuit).




BON PROFIT!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada