Total de visualitzacions de pàgina:

27 de juliol de 2014

BRAÇ DE PATATA I TONYINA



Avui us presento un plat molt refrescant per aquests dies calorosos d’estiu.
Es tracta d’una base de puré de patata per fer la coberta del braç i farcit de tonyina i d’altres ingredients que podeu modificar segons les vostres preferències.


INGREDIENTS: per unes 3-4 persones

  •      4-5 patates mitjanes
  •       3 llaunes de tonyina
  •       1 pot petit de pebrots del piquillo
  •       1 ceba tendra petita-mitjana
  •       2-3 ous durs
  •       Olives sense pinyol o farcides d’anxova (segons el vostre gust)
  •       Maionesa
  •       1 cullerada sopera de margarina




PROCEDIMENT:

    1-   En primer lloc bullirem les patates pelades i tallades a daus en aigua amb sal. Un cop cuites les escorrem i les posem en un plat ample, incorporem la cullerada de margarina i xafem amb una forquilla fins quedar un puré fi. Deixem refredar una mica mentre preparem la resta d’ingredients.

     2-   Llavors sobre una safata estendrem el puré de patata en forma rectangular i d’1 cm de gruix aproximadament (jo hi poso sota una base gran de paper film per ajudar-me a tancar el braç i donar-li forma, però també es pot fer manualment).



     3-   Ara posarem en el centre i en forma de cilindre allargat, el farcit, que com he dit podrà variar en funció de les preferències de cadascú. Prèviament el farcit l’haurem barrejat en un bol: la tonyina, les olives tallades petites, la ceba picada, els pebrots també picats i l’ou dur ratllat. Guardarem algunes olives, tires de pebrot i 3-4 rodelles d’ou per decorar.


     4-   Per acabar ja podrem tancar el braç donant-li la típica forma allargada, i el deixarem refredar a la nevera.



     5-   Un cop ben fred hi posarem maionesa per sobre i decorarem amb els ingredients que haurem reservat.





Bon profit!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada