Total de visualitzacions de pàgina:

5 d’agost de 2014

BRANDADA DE BACALLÀ AMB CREMA DE PIQUILLOS



Avui us penjo la brandada de bacallà, un plat típic de la cuina meriterrània. En la recepta que he triat el bacallà va escaldat en aigua, però en d'altres receptes el bacallà el couen en l'oli d'oliva. Aquesta la vaig provar a casa i va agradar molt, en tot cas en una altra ocasió es pot provar de coure'l en l'oli.

En aquesta recepta he acompanyat la brandada de bacallà amb una crema de pebrots del piquillo, però es pot usar de vàries maneres.... és molt típic posar en una cassoleta pel forn i gratinar amb formatge, o bé es pot utilitzar com a farcit per a pebrots del piquillo.




INGREDIENTS per la brandada de bacallà (4-6 persones):
·      500 g de bacallà dessalat al punt de sal
·      200 ml d’oli d’oliva
·      150 ml de llet
·      1 patata mitjana
·      4 grans d’all

INGREDIENTS per la crema de piquillos:
·      200 ml de crema de llet
·      10-12 pebrots del piquillo dels que venen en conserva (tamany petit-mitjà)



PROCEDIMENT brandada de bacallà:

    1-   En primer lloc posarem aigua al foc, quan comenci a bullir introduïm el bacallà, l’escaldem 1-2 minuts i retirem. A la mateixa aigua, un cop retirat el bacallà, hi bullirem la patata, pelada i tallada a daus.

    2-   A part, posarem l’oli en una paella a escalfar i hi enrossirem els grans d’all pelats, hauran de quedat d’un color daurat per tots costats fins notar que fa olor i s'ha aromatitzat l'oli, però vigilant que no es cremint, ja que sinó agafaria un gust amargant. Un cop daurats els retirem i guardem l’oli.

    3-   En un recipient introduïm el bacallà (previament haurem retirat pell i espines si és que en tenia) i les patates i triturem, llavors afegim la llet calenta i seguirem triturant, i finalment hi posarem l’oli que hem aromatitzat amb els alls i acabarem de triturar. Segons si volem la textura més o menys fina, triturarem a més o menys velocitat i estona. Salpebrem al gust.
    En les receptes tradicionals es tritura a mà en un morter, jo ho he fet amb la batedora elèctrica.


PROCEDIMENT crema de pebrots:

En un recipient triturem la crema de llet amb els pebrots del piquillo, salpebrem i posem a escalfar en una paella, courem a foc mitjà mentres anem remenant perqué no s’enganxi, uns 10-12 minuts, fins que agafi consistencia més espesa i la crema estigui cuita.

Aquesta crema la podem tenir feta amb antel·lació abans de fer la brandada, i escalfarem abans de servir.

Per muntar el plat: posem la brandada ajudant-nos d’un motlle cilíndric i per sobre posem la crema de pebrots, podem decorar amb olives negres picades i també servirem torradetes per acompañar.




Espero que us agradi. Bon profit!

1 comentari:

  1. Avuí la vull fer per compartir-la amb la meva família de Tenerife. Estic convençuda que serà un èxit....

    ResponElimina