Total de visualitzacions de pàgina:

16 d’agost de 2014

PANACOTA



Avui us penjo la recepta d’un postre italià que m’encanta: la Panacota. Es tracta d’un “flam de nata”, aquesta és la recepta bàsica amb aroma de vainilla, però hi ha altres varietats: de xocolata, plàtan, maduixa... A mesura que vagi provant altres variacions ja les aniré penjant!

Sempre el demanava a molts restaurants quan anava a menjar fora, però encara no l’havia fet mai a casa.
L’altre dia vaig estar buscant per internet i em vaig quedar amb aquesta recepta, d’un llibre de cuina italiana de Maxine Clark, el resultat va ser boníssim i senzill de fer!!

INGREDIENTS (6-8 racions):

     ·      500 ml  de nata per muntar
     ·      300 ml de llet sencera
     ·      50 g de sucre glaç
     ·      1 beina de vainilla
     ·      4 fulles de gelatina



PREPARACIÓ:

    1.   Posarem en un cassó: la nata, la llet, el sucre glaç i les llavors de la beina de vainilla (haurem obert la beina per la meitat i farem caure les llavors rascant amb un ganivet). Ho posarem al foc fins que bulli, remenant sovint perquè no s’enganxi.

    2.   Mentrestant haurem posat les fulles de gelatina en remull amb aigua freda per hidratar-les. Quan la mescla anterior comenci a bullir, hi incorporem les fulles de gelatina ben escorregudes, barrejarem bé per a que es dissolguin i retirem del foc.

    3.   Llavors abocarem la preparació en un recipient ample perquè es refredi ràpid, passant-lo per un colador. Taparem amb film transparent, deixarem refredar i posarem a la nevera.

    4.   Quan veiem que comença a espessir remenarem enèrgicament per a repartir bé les llavors de vainilla i repartirem la panacota en els motlles escollits. Taparem i tornarem a posar a la nevera, mínim haurà de refredar 5 hores per quallar bé.


    5.   Per emplatar: desemmotllarem la panacolta i decorarem amb la salsa de postres que més ens agradi, jo l’he acompanyat de sirope de maduixa.


  


    BON PROFIT!!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada