Total de visualitzacions de pàgina:

7 de març de 2015

PASTÍS DE PASTANAGA I CREMA DE FORMATGE



Bon dia! Avui us porto un dolç per acabar el cap de setmana.
Aquest pastís porta pastanaga ratllada dins, amb sucre morè i un toc de canyella. A sobre una capa de crema de formatge cremós tipus Philadelphia i ho decoro amb nous picades.
Hi ha vàries receptes que dins el pastís també li posen nous picades, vosaltres podeu fer variacions segons el vostre gust. Si els hi voleu posar, en el mateix moment que afegiu la pastanaga ratllada a la massa, també hi podeu posar un grapat de nous picades.


Amb aquesta mateixa recepta, enlloc de posar la massa  en un motlle gros, la podeu posar en motlles individuals i fer-ne pastissets individuals tipus cupcakes.




INGREDIENTS:
·      1 iogurt natural
·      4 ous
·      100 ml de llet
·      100 ml d’oli de gira-sol
·      225 g de sucre morè
·      225 g de farina
·      1 sobre de llevat tipus “Royal”
·      ½ culleradeta de cafè de bicarbonat
·      ½ culleradeta de cafè de canyella en pols
·      200 g de pastanaga ratllada (unes 4 de mitjanes)
·      300 g de formatge cremós tipus “Philadelphia”
·      150 g de mantega
·      75 g de sucre glaç
·      1 culleradeta de cafè d’essència de vainilla
·      100 g de nous picades

PROCEDIMENT:
·      En un bol barregem el iogurt, l’oli, la llet i el sucre. Llavors posem els ous d’un en un, integrant bé l’ou a la massa abans d’incorporar el següent. Després incorporem la farina tamisada, el llevat, el bicarbonat i la canyella per parts mentre anem batent manualment. I per acabar posem la pastanaga ratllada i barregem bé.
·      Ara posem la massa en un  motlle prèviament untat amb mantega, introduïm al forn calent a 180 graus uns 40 minuts (dependrà de cada forn, sabrem que ja està ben cuit quan punxant amb una brotxeta aquesta surt neta).
·      Mentre cou el pastís anem fent la crema de formatge: en un bol hi posem la mantega tallada a daus i a temperatura ambient (això és important ja que així serà més fàcil de treballar), i batem fins deixar-la a punt de pomada. Llavors introduïm el sucre glaç i seguim batent una estona fins quedar una crema blanquinosa. I per acabar afegim el formatge i l’essència de vainilla i acabem de batre fins quedar una crema ben homogènia.
·      Un cop retirat el pastís del forn, el deixarem refredar sobre una reixa. Un cop fred, posem per sobre una capa de la crema de formatge i a sobre decorem amb les nous picades.


Us animo a provar-lo i espero que us agradi. BON PROFIT!!












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada